Sposób przygotowania:
Placek po zbójnicku
Placki ziemniaczane: Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać posiekaną drobno cebulę i czosnek. Dodać 2 łyżki mąki, sól i pieprz do smaku. Smażyć na gorącym tłuszczu. Gulasz: Mięso wieprzowe pokroić w kostkę i podsmażyć. Papryki i cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć. Na smalcu podsmażyć przyprawy: 1/2 opakowania ostrej papryki i 1 opakowanie słodkiej, aż zbrązowieją. Wszystko włożyć do garnka, dodać koncentrat i kostkę rosołową rozdrobnioną z 200 ml wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu około 1 godziny. Podawać placek ziemniaczany polany gulaszem. Można dla smaku posypać startym serem żółtym. Smacznego!