Sposób przygotowania:
Placek śmietankowy
BISZKOPT: Sześć białek ubić na sztywną pianę, a następnie dodać do tego cukier oraz wbić sześć żółtek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy z jajek. Całość barze wymieszać. Formę wysmarować margaryną lub obłożyć papierem do pieczenia, a później wlać na nią zrobione ciasto. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30- 35 minut. MASA: Galaretki czerwone i żółte rozpuścić oddzielnie. Galaretki odstawić do zimnego miejsca, żeby stężały, a następnie pokroić je w kostkę. Do mleka dodać cukier wanilinowy oraz zwykły cukier i dobrze wymieszać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, a następnie dodać do mleka i dobrze wymieszać. Śmietanę bardzo dokładnie ubić z cukrem pudrem i dodać do tego mleko z cukrem i żelatyną, jogurt naturalny oraz pokrojoną w kostkę galaretkę. Wszystko razem dobrze, ale delikatnie wymieszać. Na upieczony wcześniej spód wlać masę i całość wsadzić do lodówki.