Sposób przygotowania:
Placek tortowyEtap 1
Całe jajka ubijamy 3/4 szklanką cukru, ubijamy przez 10 minut. Po ubijany wsypujemy do tego mąkę z proszkiem do pieczenia. Przygotować blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wylać na blachę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 175 stopni pieczemy ok. 40 minut. Biszkopt po upieczeniu studzimy i jak wystygnie to wyciągamy z blachy pozbywamy się papieru.
Po zbyciu papieru biszkopt okładamy na blachę.
Etap2 Masa
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do jabłek dodać cukier udusić na kuchence w średnim garnku. Ściągnąć z kuchenki i dodać galaretkę i wymieszać to. Po wymieszaniu masę ostudzić
Etap 3 krem
Litr mleka gotujemy z cukrem waniliowym. Resztę mleka nalewamy do miski i dodajemy mąkę kartoflanej i mąka krupczatkę i mieszamy.
Po zagotowaniu mleka i cukru dodajemy resztę mleka z mąkami i mieszamy i ostawiamy do wystudzenia.
Na biszkopt najpierw dajemy masę z jabłek, a na masę z jabłek dodajemy masę budyniową ostudzoną i posypujemy cukierkami. Ostawiamy do lodówki na 2- 3 godziny.