Sposób przygotowania:
Placek warzywny
Paprykę i cukinię kroimy w kosteczki, marchewkę trzemy na drobnej tarce. Podsmażamy osoloną paprykę na dużym ogniu. Następnie wyjmujemy i odstawiamy paprykę a w tej samej oliwie podsmażamy lekko posoloną cukinię. Po usmażeniu również ją odstawiamy. Wycieramy patelnię z tłuszczu, wykładamy do niej masło, marchewki, wlewamy wino, solimy. Gotujemy aż płyn wyparuje a marchewki będą miękkie. Ciasto francuskie wykładamy na pomarowaną tłuszczem blachę, widelcem robimy kilka nakłuć.Na wierzch nakładamy folię aluminiową i obciążamy ją np. suchą fasolą. Po około 30 minutach pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni usuwamy fasolę i folię i dalej pieczemy około 10 minut. Na wierzchu układamy warzywa i podajemy. Smacznego!!!
Magdusia1312
elutka