lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placek winogronowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

znakomite ciasto z delicjami

Placek winogronowy

Składniki:

Placek winogronowy

 

  • ciasto:
  • 5 jaj
  • 3/4 szkl cukru
  • 15 dag mąki
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka octu

 

  • masa:
  • 4 szkl soku winogronowego
  • opakowanie delicji
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1/2 l kremówki
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Placek winogronowy
Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia.Żółtka utrzyj z cukrem,dodaj ocet,mąki oraz ubitą pianę z białek.Ciasto wylej na formę do pieczenia.Piecz w temperaturze 175 st.Po upieczeniu przekrój na pół.Sproszkowany budyń wymieszaj w 2 szklankach soku winogronowego.pozostałe 2 szklanki zagotuj.Do gotującego się soku wlej budyń.Żelatynę rozpusć w wodzie.Kremówkę ubij i połącz z żelatyną.
przełożenie placka:
ciasto-budyń-delicje-1/2 kremówki-ciasto-1/2 kremówki

Tagi:

ciasto placek