Sposób przygotowania:
Placek z bryndzą
Bryndzę wymieszać ze śmietanką, żółtkami i przyprawami na jednolitą masę.
Przesianą mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, mleko i wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość 1/2 cm. wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i wysypana tartą bułką blachę. Na wierzchu rozsmarować masę z bryndzy. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st) i piec 25-30 minut.
Przesianą mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, mleko i wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość 1/2 cm. wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i wysypana tartą bułką blachę. Na wierzchu rozsmarować masę z bryndzy. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st) i piec 25-30 minut.
eli_555