Sposób przygotowania:
Placek z jabłkami i galaretką.
Jajka z cukrem ubić mikserem na puszystą masę, potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Całość wylać do formy (wcześniej formę wysmarować tłuszczem) piec 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180st.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroic na 8 części, wrzucić do naczynia, zalać wodą i gotować aż zrobi się konsystencja musu. Następnie ściągnąć z ognia i wsypać 2 galaretki, całość wymieszać i odstawić aż do wystudzenia. Upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na pół, dolną warstwę posmarować połową kremu do tortów (jak przyrządzić krem-opis jest widoczny na opakowaniu kremu ) i przykryć druga połową biszkoptu, na wierzch nałożyć ostudzony mus jabłkowo-galaretkowy a na to resztę kremu i posypać kolorowymi wiórkami.
Ps. Dla ułatwienia zamiast robić samemu mus jabłkowy można kupić w sklepie.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroic na 8 części, wrzucić do naczynia, zalać wodą i gotować aż zrobi się konsystencja musu. Następnie ściągnąć z ognia i wsypać 2 galaretki, całość wymieszać i odstawić aż do wystudzenia. Upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na pół, dolną warstwę posmarować połową kremu do tortów (jak przyrządzić krem-opis jest widoczny na opakowaniu kremu ) i przykryć druga połową biszkoptu, na wierzch nałożyć ostudzony mus jabłkowo-galaretkowy a na to resztę kremu i posypać kolorowymi wiórkami.
Ps. Dla ułatwienia zamiast robić samemu mus jabłkowy można kupić w sklepie.