Sposób przygotowania:
Delikatne ciasto kawowe
Ciasto biszkoptowe: jajka ubij na sztywną pianę, cały czas miksując dodaj stopniowo cukier. Zmniejsz obroty i dodaj przesiane z proszkiem do pieczenia mąki i kakao. Miksuj do połączenia składników. Piecz 30min w 180'C Masa kawowa: Żelatynę i kawę rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody, odstaw do ostygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle miksując delikatnie strużką wlej żelatynę z kawą i dokładnie wymieszaj. Upieczony i zimny biszkopt delikatnie nasącz ponczem kawowym (łyżeczka kawy rozpuszczona w 3 łyżkach wody). Na nasączony spód wyłóż masę kawową i wyrównaj. Wstaw do lodówki. Masa śmietankowa : Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody. Śmietanę ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas miksując delikatnie strużką wlej żelatynę. Masę śmietankową wyłóż na masę kawową, wyrównaj. Posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Schładzaj w lodówce 2-3 godz. i dłużej.