Sposób przygotowania:
Placek z kremem śmietankowym
Zrobić ciasto: żółtka utrzeć z cukrem. białka ubić z cukrem waniliowym. Masy połączyć i wymieszać z mąką. Ciasto rozsmarować na natłuszczonej blasze, piec ok 15minut w temp. 200stopni.
Osączyć mandarynki. W nie dużej ilości soku rozprowadzić budyń. Resztę soku mandarynkowego zagotować z pomarańczowym. Wlać budyń, zagotować jeszcze raz.
Odłożyć 25mandarynek, pozostałe rozkładać na cieście. Posmarować cytrusowym budyniem i wstawić do lodówki na godzinę.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem, 3/4 rozsmarować na masie cytrusowej. Przykryć czekoladowymi herbatnikami, każdy herbatnik ozdobić czapeczką bitej śmietany oraz cząstką mandarynki.
Smacznego!
Osączyć mandarynki. W nie dużej ilości soku rozprowadzić budyń. Resztę soku mandarynkowego zagotować z pomarańczowym. Wlać budyń, zagotować jeszcze raz.
Odłożyć 25mandarynek, pozostałe rozkładać na cieście. Posmarować cytrusowym budyniem i wstawić do lodówki na godzinę.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem, 3/4 rozsmarować na masie cytrusowej. Przykryć czekoladowymi herbatnikami, każdy herbatnik ozdobić czapeczką bitej śmietany oraz cząstką mandarynki.
Smacznego!