Sposób przygotowania:
Placek z mleczną pianką
Białka ubić z cukrem i ciągle mieszając dodawać żółtka,następnie mąkę z proszkiem do pieczenia,wodę oraz kakao i wszystko dokładnie wymieszać łyżką.Ciasto podzielić na dwie części i upiec na dużej formie dwa placki kakaowe. Krem karpatkowy przygotować wg.przepisu na opakowaniu,ostudzić i utrzeć z masłem. Obydwie galaretki rozpuścić w 3szkl.gorącej wody,ostudzić. Na pierwszy placek położyć 1\2kremu karpatkowego,na nim rzędami,na przemian,ułożyć mleczna pianka,a między nim pokrojone brzoskwinie.Całość zalać tężejącą galaretką.Gdy galaretka całkowicie stężeje,wyłożyć drugą część kremu i przykryć drugim plackiem. Jajka ubić z cukrem i wciąż ubijając,dodać kakao oraz roztopiony,gorący tłuszcz.Tak przygotowaną polewą polać wierzch ciasta.