lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placek z orzechową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Placek z orzechową kruszonką

Placek z orzechową kruszonką

Składniki:

Placek z orzechową kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Placek z orzechową kruszonką
Z kostki masła,posiekanej czekolady,10 dag cukru,20 dag mąki i włoskich orzechów zagnieć kruszonkę.Schłódź ja w lodówce.Masło które pozostało utrzyj z cukrem,cukrem waniliowym i podczas ucierania wbijaj jaja.Dodaj resztę mąki,proszek do pieczenia,śmietanę.Zagnieć ciasto które rozwałkuj na blasze wyłożoną pergaminem.Na ciasto połóż świeże czarne porzeczki które przykryj kruszonką.Piecz placek w temp 180 około dwa kwadranse.