Sposób przygotowania:
Placek z owocami
Połowę z nich wydrylować,dodać do ciasta i lekko wymieszać.
Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy,wstawić do piekarnika na 20 min.
Z 3 białek ubić pianę na sztywno,dodać cukier puder oraz cukier waniliowy.Po 20 min.pieczenia,sprawdzić ciasto.Gdy wyrosło i zaczyna się rumienić,przykryć ubitą pianą i posypać pozostałymi owocami.Piec na lekkim płomieniu,aż piana się zarumieni.
Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy,wstawić do piekarnika na 20 min.
Z 3 białek ubić pianę na sztywno,dodać cukier puder oraz cukier waniliowy.Po 20 min.pieczenia,sprawdzić ciasto.Gdy wyrosło i zaczyna się rumienić,przykryć ubitą pianą i posypać pozostałymi owocami.Piec na lekkim płomieniu,aż piana się zarumieni.