Sposób przygotowania:
Ciasto bananowa straciatellaETAP 1:
Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 300 ml gorącej wody, zostawiam do wystudzenia.
Pokrojone na plastry banany skrapiam szybko sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Biszkopty układam w formie.
ETAP 2:
Czekoladę ścieram na tarce.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubijam na puszysto, mieszam z jogurtem, dodaję puder, wlewam lekko tężejącą galaretkę , wsypuję startą czekoladę mieszam do połączenia.
Na sam koniec dodaję do masy banany mieszam łyżką.
ETAP 3:
na biszkopty wylewam powstałą masę straciatella, na masie układam owoce,
ETAP 4:
Zielone galaretki rozpuszczam w 700 ml gorącej wody, zostawiam do wystudzenia, tężejące wylewam na owoce, wstawiam do lodówki na całą noc aby ciasto stężało.
Smacznego!
SylaUla
2milutka
dziękuję !