Sposób przygotowania:
Placek zimowy
Przygotowanie:
Na stolnicę wysypać masło,mąkę,proszek do pieczenia,sól,cukier waniliowy,cukier puder,śmietanę.Całość bardzo dokładnie zagniatać.Tym przygotowanym ciastem delikatnie wylepić tortownicę.Na ciasto rozsmarować białko.Układać na wierzch obrane i skrojone na cząstki jabłka.Obsypać cukrem.Piec około 40 minut.
Do rondelka wlać dżem wraz z sokiem z cytryny.Mocno podgrzać a potem przetrzeć przez sito.Rozsmarować na wierzch ciasta.
Na stolnicę wysypać masło,mąkę,proszek do pieczenia,sól,cukier waniliowy,cukier puder,śmietanę.Całość bardzo dokładnie zagniatać.Tym przygotowanym ciastem delikatnie wylepić tortownicę.Na ciasto rozsmarować białko.Układać na wierzch obrane i skrojone na cząstki jabłka.Obsypać cukrem.Piec około 40 minut.
Do rondelka wlać dżem wraz z sokiem z cytryny.Mocno podgrzać a potem przetrzeć przez sito.Rozsmarować na wierzch ciasta.