Sposób przygotowania:
placki chińskie
Ziemniaki
obrac , umyc i zetrzeć na tarce o grubych oczkach .
odsączyć sok
Dodac parowki pokrojone w grubsza kostke , starty ser , starta cebule. Wymieszac . Dodac make i jajka . Wymieszac. Na patelni formowac placuszki .
Smazyc w glebokim oleju tak jak
frytki . Placki przewracamy jak same odchodza od patelni.
Najlepiej smakuja z ketchupem wymieszanym z majonezem w proporcjach 1:1.
obrac , umyc i zetrzeć na tarce o grubych oczkach .
odsączyć sok
Dodac parowki pokrojone w grubsza kostke , starty ser , starta cebule. Wymieszac . Dodac make i jajka . Wymieszac. Na patelni formowac placuszki .
Smazyc w glebokim oleju tak jak
frytki . Placki przewracamy jak same odchodza od patelni.
Najlepiej smakuja z ketchupem wymieszanym z majonezem w proporcjach 1:1.