slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Placki cukiniowo-jaglane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne placuszki. Dzięki temu, że zostały upieczone w piekarniku zawierają mało kalorii.

Placki cukiniowo-jaglane

Składniki:

Placki cukiniowo-jaglane

 

Sposób przygotowania:

Placki cukiniowo-jaglane
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odsączamy z nadmiaru płynu. Następnie dodajemy kaszę jaglaną, mąkę, jajko, obrany i drobno pokrojony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy razem.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia a na nim układamy łyżką placki.

Wstawiamy placki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 min w temperaturze 200 stopni.