Sposób przygotowania:
Placki drobiowe wg evita0007
Mięso myjemy-osuszamy.Kroimy w grubszą kostkę. Natkę również myjemy i osuszamy.Czosnek i cebulę obieramy. I teraz tak: Do blendera dodajemy pociętą natkę i chwilkę ją blenderujemy.Wykładamy do miski.Następnie blenderujemy mięso.Na końcu blenderujemy cebulę i czosnek.Wszystko przekładamy do miski,dodajemy jedno jajko,sól,pieprz (to już wg.uznania ale tak żeby nie było za mdłe) Mieszamy całość łyżką.Na rozgrzaną patelnie kładziemy za pomocą łyżki porcje farszu i je lekko rozpłaszczamy.Smażymy z obu stron na lekko złoty kolor i gotowe.Podajemy np. z ulubionym sosem i ziemniakami czy ryżem, jak kto lubi...Ja podałam z sosem pieczarkowym,ryżem i buraczkami :-)
Netka
anemon
Tit
gusia1000