Sposób przygotowania:
Placki dyniowe z jabłkami
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki. Maślankę wymieszać z musem z dyni, odrobiną soli, miodem i cukrem z wanilią.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać zmiksowane jajka, połączyć z jabłkami i rodzynkami, delikatnie wymieszać.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać oprószone cukrem pudrem.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać zmiksowane jajka, połączyć z jabłkami i rodzynkami, delikatnie wymieszać.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać oprószone cukrem pudrem.