Sposób przygotowania:
Placki jaglano - cukiniowe
Cukinię myjemy i osuszamy z wody. Ścieramy na tarce o małych oczkach do miski. Posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce i dokładamy do startej cukinii. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, wkładamy do miski.
Do masy dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Łyżką nabieramy porcję ciasta i przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumniany kolor.
Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Do masy dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Łyżką nabieramy porcję ciasta i przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumniany kolor.
Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.