WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste do zrobienia placki z ugotowanej w mleku kaszy jaglanej, z tartm jabłkiem i cukrem pudrem. Idealne na podwieczorek.

Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem

ETAP 1:

Kaszę jaglaną przepłukać zimną wodą, potem wrzątkiem i znów zimną wodą. Włożyć do garnka i zalać mlekiem. Wsypać cukier waniliowy i gotować ok 15 minut aż napęcznieje. Przestudzić i zblendować. Wbić jajka, wsypać mąkę pszenną i zmiksować. Dodać obrane i starte na tarce na grubych oczkach jabłko. Wymieszać.

Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni.

Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.

Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem
Placuszki jaglane z jabłkiem w trakcie smażenia na patelni
Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem
Ciasto jaglane nałożone porcjami na patelnię
Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem
Ciasto jaglane wymieszane ze startym jabłkiem
Placki z kaszy jaglanej z jabłkiem
Ugotowana w mleku i zblendowana kasza jaglana