Sposób przygotowania:
Kolorowe placki z kaszą i jarmużemETAP 1:
Umyte mięso osuszyć, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawami. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
ETAP 2:
Liście jarmużu blanszować 3-4 minuty w osolonej wodzie, osączyć, wyciąć grube nerwy, resztę pokroić. Do mięsa dodać ugotowaną kaszę, posiekaną cebulę i jarmuż.
ETAP 3:
Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę. Obraną marchew zetrzeć na grubej tarce. Pieczarki i marchew połączyć z mięsem, dodać roztrzepane jajka.
ETAP 4:
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 5:
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
ETAP 6:
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać.