WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Placki śniadaniowe wg Nigelli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszyste placki z podstawowych składników które zawsze mamy pod ręką. Idealne bez dodatków lub z dodatkami.

Placki śniadaniowe wg Nigelli Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Placki śniadaniowe wg Nigelli

 

Sposób przygotowania:

Placki śniadaniowe wg Nigelli

ETAP 1:

Łyżkę masła roztopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę pszenną tortowa, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wlać mleko i przestudzone masło. Wbić jajka. Wszystko zmiksować mikserem na jednolite ciasto bez grudek.

Ciasto odstawić na dwadzieścia minut. Następnie smażyć placki na małej patelni na niewielkiej ilości masła.

Każdy placek smażyć z obu stron na rumiano i zdejmować na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Placki śniadaniowe wg Nigelli
Placek w trakcie smażenia na patelni na maśle
Placki śniadaniowe wg Nigelli
Porcja ciasta nalana na patelnię na roztopione masło
Placki śniadaniowe wg Nigelli
Ciasto na placki śniadaniowe zmiksowane w misce
Placki śniadaniowe wg Nigelli
Składniki na placki śniadaniowe umieszczone w misce
Placki śniadaniowe wg Nigelli