Sposób przygotowania:
Placki warzywno-mięsneETAP 1:
![Placki warzywno-mięsne Placki warzywno-mięsne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-warzywno-miesne-372259.jpg)
Do miski wbić jajka, wymieszać z przyprawą uniwersalną, pieprzem, solą i przyprawą do zup w płynie.
ETAP 2:
![Placki warzywno-mięsne Placki warzywno-mięsne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-warzywno-miesne-372262.jpg)
Ugotowane mięso obrać od kości, pokroić na kawałeczki. Brokuł włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru i ugotować na pół miękko, wyjąć z wody, ostudzić, pokroić.
ETAP 3:
![Placki warzywno-mięsne Placki warzywno-mięsne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-warzywno-miesne-372269.jpg)
Mięso i brokuł włożyć do miski z jajkami, wsypać posiekaną czerwoną cebulę i pieczarki.
ETAP 4:
![Placki warzywno-mięsne Placki warzywno-mięsne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-warzywno-miesne-372273.jpg)
Dodać obie mąki, majonez i wymieszać.
ETAP 5:
![Placki warzywno-mięsne Placki warzywno-mięsne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-warzywno-miesne-372272.jpg)
Na rozgrzany olej wkładać porcje ciasta i z obu stron smażyć rumiane placuszki.
ETAP 6:
![Placki warzywno-mięsne Placki warzywno-mięsne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-warzywno-miesne-372274.jpg)
Usmażone wyłożyć na papierowy ręcznik, osączyć.