Sposób przygotowania:
Placek z chińską mieszanką
Do wody dodać cukier i drożdże-nie mieszać odstawić na ok. 10 minut.Do miski przesiać mąkę dodać sól, wodę z drożdżami i olej. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 10-15 minut.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ,wykleić ciastem( dno i boki na wysokość 2 cm ).Mielone podsmażyć z przyprawą do mięsa mielonego. Na patelnię z oliwą wrzucić warzywa i dusić przez ok.5 minut lekko posolić.Warzywa rozłożyć na cieście,potem rozłożyć podsmażone mięso .Śmietanę podgrzać dodać serek , przyprawę i jak będzie gorące -zdjąć z ognia.Mieszać ,aż serek się rozpuści dodać jajka i roztrzepać potem polać warzywa z mięsem.Placek wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut.