gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Placki z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite placuszki z dodatkiem gotowanej fasolki szparagowej. Bardzo sycące i smaczne danie. Polecam przepis.

Placki z fasolką szparagową

Składniki:

Placki z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Placki z fasolką szparagową
Fasolkę dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Studzimy. Jajka rozkłócamy, dodajemy stopniowo mąkę i mleko. Mieszamy tak aby ciasto nie miało grudek. Przyprawiamy i dodajemy fasolkę, dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Wykładamy łyżką ciasto i smażymy małe placuszki z obu stron na złoto.

Smacznego