Sposób przygotowania:
Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii
Tu najlepiej sprawdzają się ziemniaki z poprzedniego dnia. Które już wystygły i lekko podeschły. Jeśli użyjemy świeżo ugotowanych, trzeba poczekać aby dobrze ostygły. Ziemniaki tak samo jak cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek rozgniatamy, dodajemy do masy. Jeszcze jajko i mąką oraz przyprawy...dokładnie mieszamy. Smażymy małe placuszki na gorącym oleju. Gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach, podajemy ciepłe.
![Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-gotowanych-ziemniakow-i-cukinii-213906.jpg)
![Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-gotowanych-ziemniakow-i-cukinii-213907.jpg)
![Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-gotowanych-ziemniakow-i-cukinii-213908.jpg)
![Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii Placki z gotowanych ziemniaków i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-gotowanych-ziemniakow-i-cukinii-213909.jpg)
KasiaJulcia
Ela Dz
Dobrze doprawione czosnkiem...i nawet się nikt nie domyśli że tam jest cukinia.