halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Placki z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Placki z parówką są smaczne , puszyste i pożywne . Można przyrządzić na obiad , śniadanie lub na ciepłą kolację.

Placki z parówką

Składniki:

Placki z parówką

 

Sposób przygotowania:

Placki z parówką
Jajka wbić do miski zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą, wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Dodać również posiekaną natkę pietruszki i liście selera. Parówkę obrać z osłonek, pokroić w plasterki, dodać do masy jajecznej.Wymieszać razem wszystkie składniki . Rozgrzać olej, na patelni , kłaść łyżką masę jajeczną z parówkami , formując placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron.