LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Placki z pieczarkami po mazursku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki z pieczarkami- kuszą chrupiąca skórką.

Placki  z pieczarkami po mazursku

Składniki:

Placki z pieczarkami po mazursku

 

Sposób przygotowania:

Placki z pieczarkami po mazursku
Mąkę, mleko, jajka , szczyptę soli i dwie łyżki oleju zmiksuj i odstaw na 30 minut. Pieczarki oczyść , grubo pokrój . Cebule obierz , posiekaj i zeszklij na 2 łyżkach oleju, dodaj pieczarki, podsmaż razem, dopraw solą i pieprzem. Duś do miękkości, następnie odparuj. Gdy całkiem ostygną wymieszaj z ciastem naleśnikowym. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Świetnie smakują z ulubioną surówką. Przed podaniem udekoruj w/g uznania.