Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Placki z twarożku z sosem toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć masłem na gładką masę. Można. Dodać mąkę, jogurt, cukier i dokładnie wymieszać.

Placki z twarożku z sosem toffi

Składniki:

Placki z twarożku z sosem toffi

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z twarożku z sosem toffi
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć masłem na gładką masę. Można. Dodać mąkę, jogurt, cukier i dokładnie wymieszać. Stopniowo łączyć z twarogiem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Połączyć z masą serową. Smażyć na złoto z obu stron. Połowę mleka zagotować, dodać cukier. W kubku z resztą mleka rozmieszać mąkę i cukier wanilinowy. Wlać do mleka, dodać masło i gotować ok. 2 minut. Podawać do placków.