Sposób przygotowania:
placki ziemnaczane z kiełbasą i serem
Cebule i ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce.
Ser i kiełbase kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą łączymy w dużym garnku,dodajemy jajko, bułkę tartą, mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzana patelnie wlewamy olej z odrobina masła i wylewamy placuszki.Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
Proponuje podawać z ketchupem i jogurtem naturalnym!
Smacznego!
Ser i kiełbase kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą łączymy w dużym garnku,dodajemy jajko, bułkę tartą, mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzana patelnie wlewamy olej z odrobina masła i wylewamy placuszki.Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
Proponuje podawać z ketchupem i jogurtem naturalnym!
Smacznego!