Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Placki ziemnaiczano-cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne placuszki cukiniowo-ziemniaczane

Placki ziemnaiczano-cukiniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemnaiczano-cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemnaiczano-cukiniowe
Ziemniaki, cukinie i cebulę obieramy. Ścieramy po kolei w malakserze bądź na tarce - odcedzamy nadmiar wody, ja pozostawiłam na 5 minut na sitku aby woda odciekła. Wkładamy do miski i dodajemy przeciśnięty żabek czosnku, jajko, przyprawy oraz mąkę - wyrabiamy na gładką masę. Pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron. Smacznego
Placki ziemnaiczano-cukiniowe
DO miski wkładamy ztarte ziemniaki, cukinie, cebulę, czosnek i przyprawy
Placki ziemnaiczano-cukiniowe
wyrabiamy na masę - dodajemy mąkę - wyrabiamy
Placki ziemnaiczano-cukiniowe
pieczemy na rozgrzanym oleju małe placuszki
Placki ziemnaiczano-cukiniowe
przyrumienić należy z dwóch stron - smacznego