Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane
Ziemniaki myje, obieram a następnie trę na grubych oczkach. Odciskam nadmiar soku.
Następnie obieram cebulę i drobno kroję a następnie smażę na rumiano. Dodaję do ziemniaków oraz mąkę, jajka, sól i pieprz oraz suszoną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszam.
Na patelni wylewam olej a następnie za pomocą łyżki kładę placki. Smażę na złoto.
Po upieczeniu każdy placek kładę na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Następnie obieram cebulę i drobno kroję a następnie smażę na rumiano. Dodaję do ziemniaków oraz mąkę, jajka, sól i pieprz oraz suszoną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszam.
Na patelni wylewam olej a następnie za pomocą łyżki kładę placki. Smażę na złoto.
Po upieczeniu każdy placek kładę na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.