Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Placki ziemniaczane wg Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki są pyszne, pasują zarówno na obiad jak i na kolację !

Placki ziemniaczane wg Eweliny

Składniki:

Placki ziemniaczane wg Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane wg Eweliny
Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy w sokowirówce. Cebulę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę. Starte ziemniaki przesypujemy do miski, dodajemy pokrojoną cebulę, jajka i mąkę i wszystko dokłądnie mieszamy. Na koniec dodajemy sól i pieprz d smaku - tyle ile nam pasuje i jeszcze raz wszystko dokłądnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy naszą masę ziemniaczaną. Smażymy z obu stron. Podajemy z cukrem lub śmietaną. Smacznego !