Sposób przygotowania:
Krokiety z grzybamiKrok 1:
Grzyby dokładnie płuczemy, a następnie kroimy w drobne kawałki. Cebulę obieramy i siekamy. Cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy grzyby i chwilę smażymy.
Krok 2:
Grzyby doprawiamy do smaku i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W tym czasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Wszystkie składniki ciasta miksujemy, stopniową dolewając wodę aby uzyskać lejące ciasto. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie jeśli ciasto jest za gęste to dolewamy odrobinę wody.
Krok 3:
Smażymy cienkie naleśniki z obu stron. Każdy placek smarujemy grzybami. Składam zawijając końce do środka. Panierujemy w rozbełtanych jajkach doprawionych solą i pieprzem i bułce tartej wymieszanej z otrębami.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego!