Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z kabaczkiem
Ziemniaki, kabaczka i cebulę po obraniu umyć. Z kabaczka usunąć także gniazdo nasienne. Wszystko pokroić na kawałki. Cebulę i kabaczek wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować po czym przełożyć do miski. Wytworzony nadmiar soku można odlać. Ziemniaki także zmiksować i dodać je do wcześniej rozdrobnionych składników. Dodać mąkę, jajka i przyprawy do smaku i wymieszać masę. Na patelnię wlewać olej i kłaść porcje ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym po czym kłaść na talerze. Podawać z posłodzoną śmietanką, jogurtem lub z samym cukrem.
![Placki ziemniaczane z kabaczkiem Placki ziemniaczane z kabaczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kabaczkiem-228961.jpg)
![Placki ziemniaczane z kabaczkiem Placki ziemniaczane z kabaczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kabaczkiem-228962.jpg)
![Placki ziemniaczane z kabaczkiem Placki ziemniaczane z kabaczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kabaczkiem-228963.jpg)
![Placki ziemniaczane z kabaczkiem Placki ziemniaczane z kabaczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kabaczkiem-228964.jpg)
murd0k