Sposób przygotowania:
placki ziemniaczane z koperkiem
Ziemniaki-najlepiej duże trzemy na tarce na najmniejszych oczkach. Do masy dodajemy jedno surowe jajko, sól, oraz mąke -kilka łyżek w zalezności od tego czy ziemniaki puszczą dużo wody. Następnie siekamy koperek i dodajemy do masy. Swietna jest rownież wersja z drobno posiekaną cebulką zamiast koperku.
Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy masę. Można nakladać po kilka owalnych płaskich placuszków na patelnie, albo jeden duży tak jak nalesnik (ja uwielbiam takie duze). Smażymy z dwóch stron.
Podajemy ciepłe lekko posolone. Ewentualnie z odrobiną śmietany.
Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy masę. Można nakladać po kilka owalnych płaskich placuszków na patelnie, albo jeden duży tak jak nalesnik (ja uwielbiam takie duze). Smażymy z dwóch stron.
Podajemy ciepłe lekko posolone. Ewentualnie z odrobiną śmietany.