Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z kukurydzą
Ziemniaki obrać i wraz z cebulą zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, jajko, mąkę, sok z cytryny, przyprawić do smaku solą i ziołowym pieprzem, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Upieczone placki osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Placki ziemniaczane z kukurydzą Placki ziemniaczane z kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kukurydza-80888.jpg)
![Placki ziemniaczane z kukurydzą Placki ziemniaczane z kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kukurydza-80889.jpg)
![Placki ziemniaczane z kukurydzą Placki ziemniaczane z kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-kukurydza-80890.jpg)