pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Placki ziemniaczane z podgardłem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

tradycyjne packi z mięsnym dodatkiem

Placki ziemniaczane z podgardłem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placki ziemniaczane z podgardłem

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z podgardłem
Ziemniaki trzemy i odlewamy połowę wody. Podgardle kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz na patelni. Wytopione dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawą do ziemniaków. Mieszamy i aby uzyskać odpowiednią gęstość dodajemy mąkę ziemniaczaną. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.
Placki ziemniaczane z podgardłem
Masa ziemniaczana