Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa gulaszowaETAP 1:
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu.
ETAP 2:
Przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać odrobinę soli i angielskie ziele. Gotować pod przykryciem do miękkości.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Czosnek i papryczkę chili drobno posiekać, połączyć z cebulą, delikatnie podsmażyć.
ETAP 4:
Tak przygotowane warzywa połączyć z półmiękkim mięsem, wsypać pokrojoną w pół krążki marchewkę, przykryć i gotować do miękkości.
ETAP 5:
W kubeczki wymieszać śmietanę z koncentratem pomidorowym, mąką, odrobiną zimnej wody i mieloną papryką. Połączyć z miękkim mięsem, wsypać osączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.