Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Placuszek czekoladowo bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszek czekoladowo bananowy z piekarnika. Idealny dla małych i dużych alergików 3xbez (glutenu, nabiału i cukru)

Placuszek czekoladowo bananowy

Składniki:

Placuszek czekoladowo bananowy

 

Sposób przygotowania:

Placuszek czekoladowo bananowy
Banana dobrze dojrzałego obrać i włożyć do miseczki. Dodać kakao, płatki owsiane (bezglutenowe) i daktyle. Dodać roztopiony olej kokosowy i wszystko dokładnie zblednować.

Gotowe ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w 180stopniach. Znakomicie smakuje na ciepło ale i po wystygnięciu.