kiad

kiad

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 48]

Placuszki bananowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zdrowe śniadanko, alternatywa dla kanapek. A dzieci pokochają od pierwszego gryza. Idealne lekko obsypane cukrem pudrem.

Placuszki bananowo-kokosowe

Składniki:

Placuszki bananowo-kokosowe

na placuszki

  • 2 dojrzałe banany
  • 3 łyżki mąki kokosowej lub jak brak to orkiszowej
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • dodatki: cukier puder do posypania, dżem owocowy, miód, masło orzechowe
  • olej do smażenia-kokosowy lub rzepakowy

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowo-kokosowe
Placuszki są proste i szybkie. Wystarczy banana zmiksować na papkę i dodać do niego jajka roztrzepane z jogurtem naturalnym oraz mąkę kokosową.

Całość wymieszać dokładnie, aby była dość gęsta. Konsystencję regulujemy odrobiną dodawanej mąki.

Smażymy około 2-3 minut, aż będą złociste!

Pyszne z cukrem pudrem.



.