agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Placuszki brzoskwiniowo bananowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniałe placuszki puszyste i dobrze usmażone będą super deserkiem na jesienny wieczór dla całej rodziny

Placuszki brzoskwiniowo bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki brzoskwiniowo bananowe

 

  • 1,5 szk.mąki
  • 2 banany
  • 2 połówki brzoskwiń z puszki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanka mleka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki brzoskwiniowo bananowe
Banany i brzoskwinie obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do miksera i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia,jajka,mleko,zmiksować razem. Żeby powstało lejące się ciasto. Dodać zmiksowane owoce. Wymieszać wszystko razem na gładkie ciasto. Smażyć placki z obu stron na rozgrzanej patelni. Można podawać z bitą śmietaną i polewą czekoladową.
Placuszki brzoskwiniowo bananowe
Mleko, jajka, cukier, sól zmiksować razem.
Placuszki brzoskwiniowo bananowe
Dodać zmiksowane owoce i wszystko razem wymieszać
Placuszki brzoskwiniowo bananowe
Musi powstać gładka masa do smażenia placków
Placuszki brzoskwiniowo bananowe
Placuszki smażyć z obu stron żeby były rumiane.

Tagi:

jajko jajka