Sposób przygotowania:
Placuszki cukiniowe.
Ziemniaki trzemy w łezkę, dodajemy jajo, śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy startą cukinię (też w łezkę) i mąkę - ok 2 łyżek.
Ciasto powinno być tak luźne, by można było usmażyć placuszki.
Placuszki smażymy na rumiano. Po usmażeniu wszystkich posypujemy je serem
i zapiekamy w mikrofalówce lub piekarniku, tak, by ser się ładnie rozpłynął.
Dodajemy startą cukinię (też w łezkę) i mąkę - ok 2 łyżek.
Ciasto powinno być tak luźne, by można było usmażyć placuszki.
Placuszki smażymy na rumiano. Po usmażeniu wszystkich posypujemy je serem
i zapiekamy w mikrofalówce lub piekarniku, tak, by ser się ładnie rozpłynął.
kasik12
Kathlyn
evita0007
jaNina
Masz rację, bazą są ziemniaczki, ale cukinia nadaje im puszystość i fajny smak, dlatego wyeksponowałam ją w nazwie. :)
Netka
Dorota0309
jaNina
Ja też robię różne wersje takich placków, jednak tym razem chciałam wykorzystac ziemniaczki które zostały z obiadu.:)