Sposób przygotowania:
Placki cukiniowo-ziemniaczane Eli
Cukinie umyć,osuszyć i odciąć końcówki. Cukinie zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,lekko posolić i wymieszać. Po pół godzinie cukinię wygnieść i odlać zbędny sok. Ziemniaki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebule obrać z łupinek i bardzo drobno pokroić..Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do dużej miski przełożyć cukinię,dodać ziemniaki,cebulę,kiełbasę,ser żółty,jajka,mąkę pszenną i ziemniaczaną,czosnek,sól i pieprz. Całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej,kłaść porcje ciasta tworząc małe placuszki i smażyć z obu stron na rumiano. Przy przewracaniu placków uważać żeby się nie rozpadły,bo są bardzo kruche. Usmażone placki układać na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem kuchennym,żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!