Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z jabłkiem
Do miski wkruszyć drożdże. Dodać cukier oraz pół 0,5 szklanki mleka i wymieszać aby drożdże się rozpuściły. Odstawić na ok 15 minut aby drożdże zaczęły pracować. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić.
Do miski z zaczynem dodać pozostałe mleko, jajko, cukier waniliowy i mąkę. Wyrobić ciasto. Następnie dodać starte jabłka i ponownie wyrobić.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aby podwoiło obiętość. Gdy ciasto wyrośnie rozgrzać patelnię z olejem.
Nakładać po łyżce ciasta, łyżka uformowac placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać posypane cukrem pudrem, same lub z owocami, dżemem czy frużeliną.
Do miski z zaczynem dodać pozostałe mleko, jajko, cukier waniliowy i mąkę. Wyrobić ciasto. Następnie dodać starte jabłka i ponownie wyrobić.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aby podwoiło obiętość. Gdy ciasto wyrośnie rozgrzać patelnię z olejem.
Nakładać po łyżce ciasta, łyżka uformowac placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać posypane cukrem pudrem, same lub z owocami, dżemem czy frużeliną.
skuter5
lukrowanepierniczki
O tak :) Te babcine są najlepsze. Smak nie do podrobienia :)
Czekoladka 2