Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Placuszki dyniowo - ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne placuszki, urozmaicenie tradycyjnych.

Placuszki dyniowo - ziemniaczane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placuszki dyniowo - ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowo - ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, z dyni wydrążamy miąższ - całość ścieramy na tarce z drobnymi otworami. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy ziemniaki, dynię oraz cebulę, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i doprawiamy pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy rumiane placuszki z obu stron. najlepiej smakują na ciepło, ja lubię z ketchupem
Placuszki dyniowo - ziemniaczane
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki
Placuszki dyniowo - ziemniaczane
Etap 2 do miski przekładamy ziemniaki i dynie