iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placuszki dyniowo-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dynia w tej potrawie smakuje świetnie, placuszki dzięki ziołom są aromatyczne. Do tego bardzo chrupiące.

Placuszki dyniowo-ziemniaczane

Składniki:

Placuszki dyniowo-ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowo-ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, dynię łupimy. Następnie ścieramy te warzywa na tarce o grubych oczkach, odsączamy, mieszamy z mąką oraz jajkami. Solimy dodajemy majeranek i bazylię, wyrabiamy masę, wykładamy porcje masy na gorący olej smażymy na złoto z obydwu stron. układamy na papierowych ręcznikach aby tłuszcz odciekł.