czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Placuszki jogurtowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Te placuszki są doskonałe na rozpoczęcie dnia.

Placuszki jogurtowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placuszki jogurtowe

 

  • 2 jajka,
  • szkl. gęstego jogurtu naturalnego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • łyżka cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 8 pełnych łyżek mąki,
  • 15 dag półtłustego twarogu,
  • 1/2 szkl. ryżu,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Placuszki jogurtowe
Ryż ugotować na sypko, przestudzić. Jajka rozmącić w jogurcie, dodać proszek, cukry i sól. Dosypać mąkę. Dodać twaróg rozgnieciony widelcem orz ryż. Wymieszać, kłaść łyżką na patelnie niewielkie porcje ciastka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać z jogurtem naturalnym i konfiturą.
Placuszki jogurtowe
Etap 1

Tagi:

ryż jajko jajka