anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Placuszki jogurtowo-jabłkowe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Najlepsze placuszki jakie jadłam:)

Placuszki jogurtowo-jabłkowe

Składniki:

Placuszki jogurtowo-jabłkowe

 

  • 4 jajka
  • 1 jogurt naturalny bakoma 390g(bez cukru)
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 2 jabłka
  • 7 czubatych łyżek mąki(standardowe łyżki do zupy)
  • 1 czubata łyżeczka cukru
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki jogurtowo-jabłkowe
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy,na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka. Wlewamy na patelnię olej,na gorący kładziemy po dwie łyżki na każdy placuszek ciasta. Smażymy na złoty kolor,po obu stronach.(już nie słodzimy)chyba że lubimy bardzo słodkie. Smacznego