Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Placuszki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne placuszki na bazie ugotowanego ryżu z marchewką i suszonymi grzybami. Idealne na ciepłą kolację, lub bezmięsny obiad.

Placuszki ryżowe

Składniki:

Placuszki ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ryżowe
1. Ryż wrzucić do miski. Dodać pokrojone w drobną kostkę wcześniej namoczone grzyby i cebulę oraz startą na tarce o dużych oczkach marchew. Wbić jajko, dodać mąkę, przyprawę uniwersalną i pieprz. Zagnieść. 

2. Łyżką nabierać placuszki i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju po około 3-4 minuty z każdej strony. Smacznego!

Tagi:

danie ryż placki